FacebookTwitterLinkedin

Al-elcykeln Gi FlyBike viks ihop på 1 sekund

BM5V8664-Edit

En Kickstarter-finansierad elcykel har skrädd­arsytts för stadsturer där en snabbvikningsmekanism och ett fjärrlåsningssystem utgör tekniska finesser.

Elcykeln Gi FlyBike kräver bara ett mom­ent för att dela den i två delar och vika ihop den. Allt tar bara en sekund att utföra. Cykeln låses också automatiskt så snart som cyklisten kommer fem meter från den. Men cykeln kan också vikas upp på bara en sekund.

Med en vikt på bara 17 kg kan cykeln styr­as med hjälp av en smartfonapp som låter användaren låsa eller låsa upp cykeln, och dela lösenord med vänner som vill låna den.
Appen kan också användas för att sätta på säkerhetsbelysningen, få tillgång till GPS och ladda telefonen med energi från pedaltrampandet.

Cykeln, som har skapats av entreprenör­erna Lucas Toledo och Eric Sevillia samt industridesignern Agustín Agustinoy, har konstruerats med stadscyklister i tankarna. Trion skapade cykeln efter att ha beskådat nationella transportstrejker i sitt hemland Argentina. De beslutade att uppdatera den traditionella cykeldesignen för pendlare som letade efter alternativa sätt att komma runt i staden snabbt.

Cykelramen är gjord av återvunnet aluminium och en batteridriven elmotor hjälper "cyklisten" med tre justerbara nivåer.

Trion sökte 75 000 USD som stöd från Kickstarter, men fick 426 980 USD ­totalt 2015. Priset planeras till 1 990 USD (knappt 18 000 kr) vid förköp och 2 290 USD (20 500 kr) därefter.

Läs mer på http://giflybike.com/

 

Limhandbok

limhandboken

Gå in på  http://www.limprojekt.se/
för mer information eller beställ den direkt av författaren Åke Dolk på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. 183 sidor med 240 bilder och tabeller.
Pris 480:- (+ moms och frakt)

Prenumerera på
Aluminium Scandinavia

Tidningen kommer ut med 6 nummer per år
samt 4 nyhetsbrev via e-mail.
Prenumerera på Aluminium Scandinavia
- då missar du inget!

Prenumerera »

Kontakt

Aluminium Scandinavia
Romfartuna, Nortuna gård, 725 94 Västerås
Tel 021-270 40, Fax 021-270 45
Mobil 0708-18 81 00
www.aluminium.nu
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.