FacebookTwitterLinkedin

SpotMeld – fogning i fast fas

Företaget Coldwater Machine Company i USA ligger i det främsta ledet då det gäller punktsvetslösningar för lättmetaller och olika plåtmetallkombinationer. Dess SPOTMeldTM Refill Friction Stir Spot Weld system möjliggör punktsvetsning av aluminium, magnesium, ickejärnmetaller och olika plåtmaterial. Denna teknologi använder roterande friktion för att hetta upp materialet tillsammans med tryck för att smida ihop delarna med användning av nötningsbeständiga verktyg för att foga två eller fler ytor. Värme genereras mellan verktyget och materialet, vilket skapar ett mjukt område. Tryck läggs sedan på, vilket resulterar i en svets i det fasta tillståndet.

Coldwater kan tillverka kundprototyper som förstudieprovning vid Solid State Joining Center eller kan bygga ett SPOTMeld system enligt specifikationer för direkt kundanvändning.

  • Fogar aluminium, magnesium, ickejärnmetaller och materialkombinationer
  • Flexibla plåttjocklekar i en operation
  • Svetsning utan hållfasthetsförluster
  • Hög energieffektivitet
  • Inga tillsatsmateria

Fogning av lättmetaller
Till 2025 kommer nästan 27% av bilarnas karosser och påhängsdetaljer att vara av aluminium, en 20% ökning mot dagens. RFSSW punktsvetsning är framtagen för att uppfylla marknadstrender genom effektiv fogning av lätta blandmaterial i karosspaneler.

Metallurgiskt laboratorium
Coldwaters lab är utrustat för att kunna erbjuda mikrostrukturell utvärdering och mekanisk provningsmöjligheter för svetshållfasthet och hårdhet. Denna kapacitet ger Coldwater möjligheten att förkorta utvecklingstiden för laser, fast lösning och bågsvetsningskunder.

Limhandbok

limhandboken

Gå in på  http://www.limprojekt.se/
för mer information eller beställ den direkt av författaren Åke Dolk på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. 183 sidor med 240 bilder och tabeller.
Pris 480:- (+ moms och frakt)

Prenumerera på
Aluminium Scandinavia

Tidningen kommer ut med 6 nummer per år
samt 4 nyhetsbrev via e-mail.
Prenumerera på Aluminium Scandinavia
- då missar du inget!

Prenumerera »

Kontakt

Aluminium Scandinavia
Romfartuna, Nortuna gård, 725 94 Västerås
Tel 021-270 40, Fax 021-270 45
Mobil 0708-18 81 00
www.aluminium.nu
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.